17 feb 2010, 10:35

Спомен от забрава 

  Poesía » De amor
836 0 4
Защо ми се губи отрязък?
Къс от време се дави в забрава...
Ритмично сърцето прескача
и в ярост ме блъскат въпроси.
В най-дълбокия сън не заспивах
и редях парчета от пъзели...
Накрая пак в огън изстивах
и оплитах се в двойни възели.
Шепнеха в главата ми викове,
търсех грешни пътеки...
Но смъртни ми бяха силите,
а се раждаха стари въпроси.

И си спомням от безсилие как изгубих съзнание...

Сякаш горещ дъжд -
сърцето проплака...
Разказа забравената ми история:

"Успя да излъжеш себе си,
че прекрасно е любовното чувство,
но бръшлян се оплете в ръцете ти,
омагьосан от вампирско изкуство.
Последната си усмивка завеща му,
в клопка на черна магия.
Подаде му ножа да реже от тебе,
тъй както се реже хартия...

Бяло пролетно цвете окаля се -
белег за смъртна покана...
Пародия от чувства изпълни се -
адвокат на убиеца си стана.
Почернена в черно в зимна картина,
остави следа от безкрая...
Облече се в писък и рана кървеше...
И катран, и по-черна от гарван,
от куршум простреляна сякаш беше."


Спомних си как пожелах да забравя
този, който живота отвлече...
Мисъл в ужас! Пламнах от страх...
И ето... Сърцето пак го отрече!


От болката отново забравих...!


© Стеляна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много благодаря!
  • Много красиво,по свой особен начин,който на мен много ми харесва!!!Кара те да се замислиш и да вникнеш в други съвсем по-тъмни места на светлината и красотата...но някак и по-интересни!От мен едно гооолямо бяло пролетно цвете,но чисто и с най-искренни пожелания Дарк Принцесо
  • Аз съм фен на дарк писането,така ,че много се радвам на нещо толкова хубавоооо
  • Дано дарк темите ми не са ви банални вече! А така ми се иска нещо позитивно да сътворя... Нищо не ми идва на ум по този повод! Благодаря на всички за и-мейлите и споделеното...Радвам се, че ви открих!
Propuestas
: ??:??