19 ene 2013, 10:26  

Спомен за бяло 

  Poesía » Otra
643 0 4

Спомен за бяло

 

... Притъмнява.

Наоколо всичко е бяло.

Бели призрачни тополи.

Две.

Бял е и моят далечен дом.

 

Бяла е душата ми на дете.

 

А над земята -

и бяла, и чиста -

реят се, реят се, реят се

рой

бели

снежинки

сребристи.

 

Нощта бавно притваря клепачи.

Запилял се е вятърът скитник.

На главата ми -

пухкаво бяло калпаче,

а под миглите снежни -

блещукат звездици…

 

 

 

 

 

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??