Спомени, спомени -
неизбледняващи сенки.
Спомени, спомени
на отдавнашни сценки.
Една ярка светлина
пробива сенчестата тъмнина.
Феерия от чувства и дела,
смесени са радост и тъга.
Спомени желани
с продължения мечтани,
или кошмари отричани
със съжаления изричани.
Старата лента, белият екран -
един дълъг филм, многократно игран.
Един живот, много пъти изживян,
един дълъг път, все още неизвървян.
Спомени, спомени -
цветни и сиви.
Спомени, спомени -
далечни и живи...
© Никол Петрунова Todos los derechos reservados