31 mar 2023, 14:06

Спонтанно 

  Poesía
124 0 0

Утъпкани пътища на път и под път...
и лесно върви се по тях,
но имаш ли поглед в този живот
свой да прокараш... с размах.


Така господар си на свойта съдба.
Решителен, смел и пробивен.
Свредел пламенен с острота.
Доказано точен в борбите.


Страхът от промяна държи ни едва
с главите във пясъка скрити.
Но, можем ли диша свободно така
с мечти в душата забити.


Спонтанни да бъдем, е смелост сега.
Без рамка, без спънка, без план.
Адаптивност, обучена в труд и борба
и с всеки ход занапред оправдан.


Сигурност няма за нищо в света.
Бог сътворил го е за  няколко дни.
Да повярваш в себе си, е свобода
при това с устрем, от нищо нескрит.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??