Какво ли значи тука някаква измама?
Победителите взимат незаслужена награда,
за победените справедливостта я няма.
Наказание какво ще подобава за измяната,
щом за нея плаща този, който страда?
Какъв е смисълът да ровим в раната,
щом и от разкаянието полза няма -
разкайва се измамникът, когато
иска съвестта си да размени за злато!
© Виктория Стоянова Todos los derechos reservados