8.10.2010 г., 20:19 ч.

Справедливост? 

  Поезия
1599 0 3

Какво ли значи тука някаква измама?

Победителите взимат незаслужена награда,

за победените справедливостта я няма.

Наказание какво ще подобава за измяната,

щом за нея плаща този, който страда? 

Какъв е смисълът да ровим в раната,

щом и от разкаянието полза няма -

разкайва се измамникът, когато

иска съвестта си да размени за злато!

© Виктория Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??