13 mar 2022, 15:04

Спрете планетата! 

  Poesía » Filosófica, Civil
265 0 2

Спрете планетата! Слизам, че близо,
толкова близо е нашия край,
в ад сме превърнали земния рай,
гълъб света е – в сърцето пронизан.

Спрете планетата! Нощем далече,
чувам в съня си зловещия вой,
клоуни, маски... И кой ли е кой?
А и да знаеш, то пак си обречен.

Спрете планетата! Искам тогава
само да зърна пак волната шир,
там да се моля на глас и безспир:
— Боже, помилвай рода ни безправен!

Спрете планетата! Искам когато
спрем и наяве, и нощем да спим
и Вавилонската кула е дим,
пак да говорим език, но понятен!

 

------------------------------------------------------

https://youtu.be/9jK-NcRmVcw

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ох, Вики! Негово е и това: "Изчезнаха белите петна от географските карти. Пренесоха се върху картите на историята."
  • "Спрете Земята, искам да сляза" (Станислав Лец)
Propuestas
: ??:??