6 dic 2014, 19:58

Спри, ако боли 

  Poesía » De amor
601 0 1

Спри, ако боли,

не видиш ли - как

всичко се руши;

 

Аз те моля забрави,

споменът на хубавите дни,

помниш ли, ти-

как галех твоите хубави

коси;

 

Очите ти - гледах ги,

с поглед жаден,

с трепет страстен;

но-уви,

сякаш живота ни ги удуши;

 

Със сянка каменно-студена,

моята душа наранена,

бавно се стопява;

 

Виждам го – полъхът  леден

На самотата – страж верен

Носи есенни листа – пожълтели,

Всички те окапали, умрели;

 

А две сърца, стоят там,

В тъгата бяла, нейн храм,

Тлеят и чакат вечно,

За едното чувство човечно –

Ала съдбите, тез хиени,

Триста пъти ги веч проклели,

Да стоят душите, клети,

Мигом разделени –

Да усещат само стонове

На призрачни силуети;

© Калоян Кирилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Анабел! Всъщност вдъхновението ми дойде от една песен на Богомил Бонев - Спри!
Propuestas
: ??:??