21 ene 2015, 7:44

Сред капките 

  Poesía » De amor
619 0 0

Надежда Павлова /Перличка/

 

Навярно много, много те обичам...

Една загадка вечна е това, 

но вече време е да спра да тичам

по ъглите на твоята душа...

 

Жадувах за кристални водопади,

далеч, отвъд смарагдови поля,

а беше време трепетно и младо...

Авлигите се къпеха в дъжда...

 

През май ли беше или топъл юни -

целуна ме за пръв път у дома...

Мигът на нежност тихо е отминал -

отдавна тук царува самота...

 

Прелива споменът за снежен празник,

забравен уж, но тъй, напук е жив...

Сълзица росна всичко, всичко помни,

а щастието нека... Нека спи...

 

Когато дъжд по клепките се стича,

а ти избършеш с ледена ръка,

помни, че много, много те обичам...

Сред капките е моята сълза...

 

 

© Надежда Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??