Еден ден ќе се сретнеме
со доза на сомнеж и неверување
и ќе го премолчиме нашето предавство.
Ќе го видиш моето уморно лице
од некој претходен живот
ќе биде тоа скриен копнеж
средба во огледало.
© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados