6 feb 2020, 17:32

Среднощно лутане 

  Poesía
416 0 0

Писък на жена
            В мрака на нощта
Тишината разруши

 

През къща или две
            Притихнало сърце
Своя ритъм промени

 

В сенките на мрака
            Отвориха се сякаш
Две уплашени очи

 

В тъмнината на нощта
            Изникнаха в ума
Забравени следи

 

Размисъл отложен
            Тежък и тъй сложен

Отново там душата озари

 

И в сянката тревожен
            Човекът сам, нищожен
Разнищен пак лежи

 

И все така се пита:
                        Защо ни има и кои сме?
            Имат ли смисъл моите дни?
Ала отговорите ги няма -
стената пак мълчи...

© Александър Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??