Всички за Твоята любов говорят
и за това как всички ги обичаш и им прощаваш,
докато някои дори и спорят –
казват, че само страдания им предоставяш.
Опитвах се с години да заслужа Твоята любов,
и четох, и слушах, и мисля, че бях добро дете,
но Ти така и не се отзова на моя зов;
трябваше сам да нося следите на моето бреме.
Опитвам се пак да нося на врата си Божия кръст;
моля се и Библията препрочитам за пореден път,
но въпреки несполуките ми, не изпитвам мъст,
нали съм просто човек, направен от Твоята плът?
С последни сили викам към небесата опустяли:
Господи, защо ме изостави?
© Симеон Todos los derechos reservados