13.07.2024 г., 20:47 ч.  

Среща без желание 

  Поезия » Философска, Строги форми
132 1 0

Всички за Твоята любов говорят

и за това как всички ги обичаш и им прощаваш,

докато някои дори и спорят –

казват, че само страдания им предоставяш.

 

Опитвах се с години да заслужа Твоята любов,

и четох, и слушах, и мисля, че бях добро дете,

но Ти така и не се отзова на моя зов;

трябваше сам да нося следите на моето бреме.

 

Опитвам се пак да нося на врата си Божия кръст;

моля се и Библията препрочитам за пореден път,

но въпреки несполуките ми, не изпитвам мъст,

нали съм просто човек, направен от Твоята плът?

 

С последни сили викам към небесата опустяли:

Господи, защо ме изостави?

© Симеон Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??