30 jul 2006, 21:55

Старата черница 

  Poesía
559 0 2


В двора, до навеса гръб опряла
виши снага старата черница.
Слушам до забрава, онемяла
как шуми и листи сгъва - чудна хубавица.

В стари векове, отдавна било
пеела, "вървяла" тук и воденица.
Черпила във времена усилни
от мощта на старата черница.

Днес, разклонена на две
листва клони над стрехата
и закриля моето дете,
както някога водата.

18.08.2002 год./с.Мезек/

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Римите са банални!
    Има чувство, това село и мен ме привлича.
  • Стиховете ти ме връщат към корените на българщината! Много неподправени са. Рядко се срещат такива автори като теб. Поздравявам те!
Propuestas
: ??:??