8 sept 2011, 18:11

Старата воденица 

  Poesía » Otra
491 0 4

Зад планината слънцето съблича

със огън напоена плащеница.

Задъхва се реката, бързо тича

към улея на стара воденица,

 

завърта колелото ѝ - скрибуца то,

брашно да смели, да предвари зимата,

тактува си, излеко понакуцва,

но с радост шъпне:

                       "Хлебец ще си имате!"...

                       "Хлебец ще си имате!"...

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??