8.09.2011 г., 18:11 ч.

Старата воденица 

  Поезия » Друга
492 0 4

Зад планината слънцето съблича

със огън напоена плащеница.

Задъхва се реката, бързо тича

към улея на стара воденица,

 

завърта колелото ѝ - скрибуца то,

брашно да смели, да предвари зимата,

тактува си, излеко понакуцва,

но с радост шъпне:

                       "Хлебец ще си имате!"...

                       "Хлебец ще си имате!"...

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??