30 nov 2014, 22:23

Старият гарван 

  Poesía » Civil
731 0 3

Три гарги кацат на дърво,

отнейде буря се задава,

а долу, в ниското стебло,

стар болен гарван сам застава.

И слуша яростния спор,

споходил някъде отгоре,

посрамище за всеки хор

заслуша, няма що да стори.

 

И първа гарга най-високо

пискливо, мощно се провикна:

- Под мен се скрийте, под крилото.

Не бойте се, докле не литна.

И втора гарга тъй изкряка:

ти не плаши се там отгоре, 

не ще пропаднеш от клонака,

от ветрове ще те оборим.

А трета гарга се подсмихна,

във вярност в другите закле се.

Но пък "ще видим" промърмори

и в смях безмълвен се разтресе. 

 

 

 

Помисли старият сив гарван

там за ония в висините

и със крила недоразтворил

към буря право извиси се.

Че виж, онези нависоко

делят закрила и подкрепа,

от тях по гръм му би се сторил

прегръдка топла и утеха.

 

© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за коментарите и оценката. Надявам се все някога под дървото да застане поне лисица (а защо не и мечка ).
  • Като басня е. Харесах.
  • Наистина много поучително и вдъхновяващо. Поздрави!
Propuestas
: ??:??