Седял ли си в тъмна самотна стая
с единствена компания стария часовник?
Минутите стават часове,
часовете - безкрайни векове.
И ти седиш сам в тишината
и си помисляш, има ли те,
има ли нещо отвъд тез стени?
Има ли слънце, цветя, дървета?
Няма как да разбереш отговора,
защото самотата тук царува
и ти си роб, вечен, неин.
© Диляна Неделчева Todos los derechos reservados