22 jul 2011, 18:38

Стих върху салфетка 

  Poesía » De amor
826 0 8

Преди години в Палма де Майорка

се запознах с красива сервитьорка:

чаровница чевръста бе – фурия!

Харесах я веднага, що да крия!

 

Донесе ми с усмивка точна сметка –

аз посветих ù стих върху салфетка!

И в него изповядах се буквално

за срещата ни – кратка, но фатална!

 

Цигарен дим изви се закачливо,

а от кафето стана ми горчиво!

След смяната тя тръгна с мен!... О, боже,

как стенеше ергенското ми ложе!...

 

Тъй в Палма запознах се с Габриела –

едничка тя сърцето ми бе взела!

Салфетката в албума си семеен

грижливо пазим като експонат музеен!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??