Преди години в Палма де Майорка
се запознах с красива сервитьорка:
чаровница чевръста бе – фурия!
Харесах я веднага, що да крия!
Донесе ми с усмивка точна сметка –
аз посветих ù стих върху салфетка!
И в него изповядах се буквално
за срещата ни – кратка, но фатална!
Цигарен дим изви се закачливо,
а от кафето стана ми горчиво!
След смяната тя тръгна с мен!... О, боже,
как стенеше ергенското ми ложе!...
Тъй в Палма запознах се с Габриела –
едничка тя сърцето ми бе взела!
Салфетката в албума си семеен
грижливо пазим като експонат музеен!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены