17 sept 2015, 21:56

Стихотворение с литературни герои 

  Poesía » De humor
412 0 0

Стихотворение с литературни герои

 

Детенце, пак със пакости ме срещаш,

животът с тебе никак не е лек,

че все сме в конфронтация гореща -

поручик Лукаш срещу Йозеф Швейк.

 

Нашляпам ли те, в твоите представи

сме Хари Потър и Лорд Волдеморт,

ала кажи какво ли да направя

със калпазанин от подобен сорт ?

 

Но спомням си родителите мои

в живота ми как слагали са ред

и питам се: “От нас със тебе кой ли

да е Киркор и кой ли Гарабед?”

 

Склероза ме нагазва и без косъм

на темето главата ми блести.

Едно е ясно - аз съм доктор Уотсън,

а детективът Шерлок Холмс си ти.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??