27 dic 2013, 20:55

Стихове-късмети за Нова година 

  Poesía » Otra
2266 0 0

*Знанието ще е твойта сила,

  а признанието твой копнеж.

  Глава не скланяй -

  ще го имаш в изобилие,

  но внимавай славата дали ще понесеш!

 

*Мислиш, че си избран

  да си винаги неразбран,

  но таз година не ще е така -

  любов, подкрепа и признание, 

  от верни приятели ще получиш

  несравнимо внимание!

 

*Самотен се чувстваш? Така е...

  Искаш любовта да те срази? Беда е...

  Разрушаваща, страстна и властна?!? Не!

  Ти ще получиш по-добрата:

  Любов заради самата любов,

  любов въпреки самия човек,

  любов безусловна,

  любов гальовна...

  Любов, която преминава отвъд теб,

  любов, която те прави по-добър човек,

  Любов,която не убива - 

  това е любовта, която носи Божията сила!

 

*Любовта не е могъща,

  ако не бъде споделена.

  Затова Човек със главно "Ч" ще срещнеш ти,

  за да те избави от всички любовни беди!

 

*Парите са средство, а не цел,

  затова отседни във най-скъпия хотел.

  Помисли, избери цел най-прекрасна,

  спри да се чувстваш материално нещастна!

  За пари не бой се - ще ги имаш в изобилия,

  ще бъдеш богата - ах, каква идилия!

 

*Обичаш да се забавляваш

  от сутрин до мрак.

  Таз година купони те чакат -

  още е рано за брак!

  Ще бъдеш ти в центъра на купона,

  душата на компанията - хайде, грабвай микрофона!

 

*Тежка е духовната корона...

  таз година на теб се пада мъдростта -

  спри да бъдеш кокона!

  Ако искаш иситнски мъдрец да бъдеш ти -

  недей да порицаваш другите -

  първо със своята душа се заеми!

 

*Искаш да си на-добрият,

  но нещо все не върви?!?

  Таз година вярата на теб се пада -

  повярвай силно и всичко ще получиш ти!

 

*Изпити, задачи тежки?!?

  Резултати ниски?!?

  Нещо все ти пречи?!?

  Ядове недей бери,

  късметът таз година теб споходи -

  повече не го мисли,

  отлични резултати ще показваш ти.

  Най-добрият ще бъдеш в учението,

  никой не ще те достигне -

  това е положението!

 

 

  

 

 

 

© Яна Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??