26 ago 2017, 22:18

Стиховете ми помни 

  Poesía » De amor
1246 3 6

Все се опитвам да напиша

стиха – да те накарам да се

почувстваш обичана и щастлива!...

И все започвам така – рима

след рима, пиша за любовта!

И всеки следващ стих е стъпка

малка към теб, към твоята душа.

Ти, сестрице, си в моето сърце

единствена – вдишвам те, като

последен отлитащ дъх! Вкусвам

устните ти, като сладостен

райски плод! Пак рими след

рими в късен час... Пак времето

неумолимо лети! Искам да му

кажа "Спри!" – вечно да останем

млади! Душите ни слети в една

и да лети тя свободна с птиците

в ясните небеса! В ясните небеса, мила...

И така, стих след стих, ще остарее

поезията на влюбения поет –

ще си иде и той с нея... И сетне –

ковчег и прах!... Но ти недей

да тъжиш и не плачи, но стиховете

ми помни! И в сърцето твое 

пак ще се родя, в душата ти 

светла пак ще живея!...

© Давид Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??