4 sept 2016, 21:43

Стиховете- моят влак 

  Poesía » Otra
287 0 2

"За всеки влак си има пътници".

Нар.  поговорка

 

От няколкото нови строфи,

написани и този път,

замислих се за катастрофи,

когато нейде ме четат.

Защото те не ме харесват,

че с други сеем и орем.

Че думите ми не калесват

и за разпивки на корем.

Но аз си пиша стиховете,

защото те са моя влак.

Така спестявам греховете

пред моя си читател драг.

И пускам влака да се движи

през всяка гара и кантон.

И машинист съм- имам грижи

със свирката да давам тон.

И тъй по спирките и гари

със поетичния сигнал,

през дим от светещи цигари

ще знам какво четмо съм дал.

И моят влак ще съществува

за свойте пътници- четци.

По релси няма да буксува,

а ще пътува със светци.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Кали, за хубавите и верни думи! Радвам се, че ме посети и оцени!
    Бъди и пиши с вдъхновение! Поздрави!
  • Продължавай да пътуваш с твоя влак и да твориш чисто изкуство... Разбрах много добре посланието ти, замисли ме и ме усмихна! Изкуството освен всичко чисто и красиво е вид съзидание и състрадание, един от многото начини да правим добро...
Propuestas
: ??:??