15 abr 2011, 21:37

Сто животи 

  Poesía » De amor
1050 0 15
Сто животи да имах в душата си,
бих ги пръснала на капчици дъжд,
да застеля залеза ален с дъха си
и лудешки да пламна в очите на мъж.
Сто лета да ми даваха жарки,
бих избрала едно с дъх на поле,
по които нестинарски са тичали
към любовта ти моите боси нозе.
Сто по хиляди пъти да бяха
обещавали ли ми път към живот.
Само един бих избрала...
този, дето ще води към теб.
Че един път сърцето се врича
в една-единствена свята любов,
тази, която до смърта ще обича
и по-ценна е от самия живот.
Затова сто животи не ще да поискам.
За какво са ми, щом ми стига един,
в който теб, мълчаливецо мой, аз целувам
и се сливам с небесната шир...

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??