Страдание...
- Но виж...
- Тишина!! - извика той -
Тук си в моя строй,
ако се бунтуваш, ще отрежа езика твой!!!
Заплахата изпълнена беше
и на сутринта цялото село слухтеше
за отрязания от дявола език
на месния свещеник...
- Проповеди няма вече,
защото дяволът така рече!! -
думаше малкото момче
с разкървавено гръбче...
От целия товар селото замря,
не се мяркаше дори и някоя змия,
дяволът научил ги бе
на покорност и страдание...
24.09.2010г.
© Грозното Патенце Todos los derechos reservados