30.09.2010 г., 15:14 ч.

Страдание... 

  Поезия
642 0 0

Страдание...

 

- Но виж...

- Тишина!! - извика той -

Тук си в моя строй,

ако се бунтуваш, ще отрежа езика твой!!!

 

Заплахата изпълнена беше

и на сутринта цялото село слухтеше

за отрязания от дявола език

на месния свещеник...

 

- Проповеди няма вече,

защото дяволът така рече!! -

думаше малкото момче

с разкървавено гръбче...

 

От целия товар селото замря,

не се мяркаше дори и някоя змия,

дяволът научил ги бе

на покорност и страдание...

24.09.2010г.

© Грозното Патенце Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??