"СТРАХ"
Когато сам оставам с мисълта за нея,
и си лягам уморен,
когато за любов невинна искам да копнея,
и ридая наранен...
Когато само въглени остават
от сърцето в пепелта,
когато рани в сърцето ми остават
от куршумите на любовта...
Когато искам днес да стана
без умора и тъга,
когато искам да остана
с високо вдигната глава...
Когато споменът ме мъчи
а аз безпомощно крещя,
когато вярвам, че ще ме отлъчи,
моята безсмислена лъжа...
Когато вярата ми е надежда -
(ангел паднал без крила),
и дохожда пак със скъсана одежда,
като адски демон на смъртта...
Когато страст неистова в мен бушува
от ръцете нежни на жена,
когато устните жадуват
устните на сладостта...
Тогава спомних си за всичко,
всичко онова,
което Тя ми стори
без никаква вина...
Уби сърцето нежно
с вярата ми в любовта,
и остави ме да стена,
жалък, тъжно в нощта...
Без капка жал, без милост
всичко ми отне,
и прогони ме към пропаст,
и зароби ме за векове...
Окови тежки, черни,
ръцете вече ми красят,
като роби - верни,
след мене винаги вървят...
А килията е тясна-
свят един безличен, с цялата си красота,
като омраза бясна,
тегне той над наш'та хорска доброта...
Там в този свят бездушен
отново хората се взират,
как лежа си - в мене сгушен -
гледат ме, посмеят се и си отиват...
Минава час, минават два,
слънцето изгрява, ето я и утринта.
Вдигам се безжизнено - едва, едва,
и последни сили си нагласям за поредната борба...
***************************************************************
Повален от ежедневните камшици
прибирам се в килията си - "у дома",
опетнен завинаги от "зли езици",
търся я да си поплаче - търся своята душа...
А тя избягала далече,
пак е с мисълта за нея,
а аз си лягам да почивам вече,
поемам пътя запустял към нея...
И ето чувството познато
пак прокрадва се в съня,
а сърцето прокълнато
без думи яростно кълне:...
"- Любов, не идвай пак при нея
душата ми е вече с теб....
Без тебе искам вече да живея
а не мога да живея аз без теб..."
© Велислав Казаков Todos los derechos reservados
направи си го достатъчно богат,
така друг свят не ще е ВСИЧКО вече,
но ще оспееш да обичаш чисто, брат.