Кажи ми, най-страшно кое е?
Смъртта,
старостта,
самотата?
Не приятелю, не е.
Най-страшно става тогава,
когато от надежди жарава
в тъничка искрица дотлее
и мечтата ти мъничка в тиха сълзица прелее.
© Георги Христов Todos los derechos reservados