20 ago 2006, 23:37

СТРАХ МЕ Е 

  Poesía
713 0 2

                      СТРАХ МЕ Е

 

Така и трябва -

да живееш с два-три спомена,

да населяваш кътчето

с най-лошите навици на приятелите,

да се страхуваш от детето си

като от зъболекар,

да те обича някой

/ или по-добре куче /,

да претърпиш любовта като катастрофа,

да умреш сам и забравен.

 

И да се молиш всичко да е било сън.

И да се събудиш усмихнат.

И да пийнеш кафе със жена си.

И да се разходите после по пясъка.

И да й разкажеш за вчера.

И да й разкажеш за утре.

 

И да заемеш всичкото днес -

това малко пространство,

в което сме живи

и чакаме.

               Страх ме е.


© Красимир Симеонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??