Страхливците презират любовта.
От верността и истината бягат.
Издигат в култ страстта и похотта.
Лъжливи имена на всичко слагат.
Обвързването е за тях затвор
с най–тежките и страшните окови.
Споделянето – с маска на позор
разяжда свободата им с отрова.
А другият остава настрани –
във сянката, в подземието, в мрака,
във стая с неизмазани стени,
където своя не – страхливец чака.
© Лилия Кашукеева Todos los derechos reservados