11 jul 2012, 11:12

Странните неща в живота 

  Poesía » Filosófica
550 0 2

Не! И не ти  говоря и само за секс…

 

Събуждал ли си се със някого на плажа?

Не?

Стига де! Това не е добре!

И не си хълцал с никой до прибоя посред нощ от студ?

Хайде бе?

И не си се опитвал със хавлия малка - двама да покриеш,

запазвайки до теб човека, треперейки самият ти - като луд? 

И не си опитвал сред пясък влажен 

в прегръдката си да го скриеш?

Само той да ти е важен

и в момента да не искаш никой друг?

 Неее…! Стига де! Недей сега!

Неее! Не ти говоря за сегашния ти съпруга или съпруг…

...

Неее! Не ти говоря и само за секс на плажа!

За друго ти говоря…

То само секс такъв… да правиш може и насред паважа.

… и  казваш никога не си заспивал на къмпинг под звездите

и не си се стряскал от жабешкия кряк?

Не си задрямвал, пътувайки на автостоп, слушайки колите,

глава отпуснал върху нечие коляно на прегънат крак?

И не си се губил до река в крехка дрямка,

 подпрян на рамото до теб - под забулена луна?

Стига де! Спал ли си изобщо с някого навън? Не ме лъжи сега!

 Не, не, не! В гласа ми този трепет не е от притеснение.

Не ме забивай ти сега във друга полоса…

Говоря ти по принцип.

Говоря ти за събитие, довело до душевен изблик или вдъхновение,

а не за нещо прозаично!

Говоря ти за миг без план или предварително решение.

Говоря ти за преживяване малко по-различно…

Говоря ти за нещо, за което няма словесно обяснение.

Говоря ти за странните неща в живота,

които не могат да се разказват или обясняват.

Говоря ти за страните неща в живота,

които могат само лично да се изживяват.

Rygit 


© Ригит Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • За личните, странни неща в живота..
    Разбирам
  • Супеееер!!! Възхитена съм! Не. Повече от възхита!
    Възторжена съм, че ме питаш.
    И веднага отговарям:
    Бих искала и още искам,
    защото преди не ми стискаше.
    А сега? Сега е друго. И вече съм готова
    да преживея вълнение такова!
    Поздравления,Ригит, за поезията и колажа!!!
Propuestas
: ??:??