За свободата на птиците често мечтаем.
Без грижа ветровете с размах да покорим.
Но нима от истински криле се нуждаем
да умеем,
да можем,
да искаме
да летим?
Погледнете душата и сърцето - те не знаят
що са това преграда, граница, континент.
Не посмяват пред нас подли роли да играят
до онзи неподходящ,
грешен,
фатален
момент...
... в който ги заключим зад железните врати
на присъствието ни в човешкото тяло.
Как е възможно някой така да си позволи
да наказва
и да кара
да страда
едно цяло?
Едно съжителство, между чувства и природа,
както в живота, така и в райските предели.
Да. В нас има дявол за нечия изгода.
Но през него
видим ли,
сме го
преодолели.
Заблуждавате се. Не дирете свободата.
Път до нея няма, в залутан някой кът.
Заслушайте се. Прогледнете само за едната,
чистата,
всемогъщата
истина.
Човекът.
© Кристиана Костадинова Todos los derechos reservados