22 mar 2018, 11:39

Струг и стружка 

  Poesía » De humor
1617 12 17

Любовта ни взе на мушка

и опушка ни до шушка.

Аз съм струг, а ти си стружка;

пън съм аз, а ти – пънчушка.

 

Тя пристигна, без да пита –

уж за кратичка визита.

Рак съм аз, а ти – ракита;

аз съм кон, пък ти – Кончита.

 

Колко време вече мина,

любовта ни не премина.

Боб съм аз, а ти – бобина;

аз съм бор, а ти – борина.

 

За страстта ни – без кавички –

люто ни завиждат всички.

Брич съм аз, а ти си бричка;

аз съм тор, а ти – торбичка.

 

Любовта грижливо трие

мойте бръчки, твойте стрии.

Аз съм маг, а ти – магия;

джам съм аз, пък ти – джамия.

 

И не ще вали горчица

върху вкусната ни пица.

Аз съм жар, а ти – жар-птица;

стръв съм аз, а ти – стръвница.

© Емрих Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??