16 jun 2013, 11:23

Стъклена нощ 

  Poesía
833 1 5

 

 

СТЪКЛЕНА НОЩ

 

  

Не може да е тя! Земята няма

такава тънка розова пижама,

такива звездни обеци с елмази

и остро лунно ножче – да я пази,

такива меки облаци памучни...

 

Дори да ви изглежда ненаучно

това навярно е звезда незнайна,

в небето спряла в тази нощ потайна,

завита с кадифето черно-синьо,

пияна от любов и лунно вино.

 

А тази нощ е стъклено-кристална.

 

Звездата спи в небесната си спалня

и сигурно сънува звезден вятър.

Защо на сън усмихва се звездата?

 

Навярно тя сънува как във мрака

сто приказни галактики я чакат,

сънува как танцува с рокля бална,

как звезден принц пантофката кристална

на всичките звезди-сестрици мери.

 

О, този звезден принц ще я намери!

 

Звездата-Пепеляшка е красива,

звездата ще е приказно щастлива.

 

И спящата звезда от радост свети,

а долу пишат стихове поети,

а долу стъклената нощ се стапя

и звън кристален от небето капе

и тихо в светлата роса попива.

 

Звезда незнайна, нека си щастлива,

а тази нощ като рисунка в синьо,

с мъглата, с приказното лунно вино –

да бъдат нашата небесна тайна.

 

Благодаря за тях, звезда незнайна!

 

За тихото вълшебство, спящо в мрака,

благодаря! И утре ще те чакам...

 

 

© Валентин Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за радостта да прочета.
  • А аз благодаря за красотата и поезията, които носи в себе си този стих!
  • Страхотно!!!
  • Благодаря за експромта, Стенли. Отдавна не си се обаждала...
  • ... и оживяват в тъмното звездите
    танцувайки със стъкления чифт,
    аз - по-щастлива и от тях, политам
    в магията на тоз речитатив...


    Поздрав,Вальо!
Propuestas
: ??:??