Стъклена красива пеперуда
търси своя чуден свят.
Взира се навред с почуда
и лети от цвят на цвят.
Лети със други пеперуди,
по-различна е от тях,
всеки гледа и се чуди -
няма ли да стане в миг на прах.
Стъклена кристална пеперуда
с нежнорозови крила
кротко на цветче поспира,
омаяна, с копнееща душа.
Ти видиш ли такава пеперуда,
вземи я бавно във ръка,
покажи й, че и друга
тя е нужна на света.
© Даяна Узунова Todos los derechos reservados