2.01.2008 г., 0:06 ч.

Стъклена пеперуда 

  Поезия » Друга
1166 0 8

Стъклена красива пеперуда

търси своя чуден свят.

Взира се навред с почуда

и лети от цвят на цвят.

 

Лети със други пеперуди,

по-различна е от тях,

всеки гледа и се чуди -

няма ли да стане в миг на прах.

 

Стъклена кристална пеперуда

с нежнорозови крила

кротко на цветче поспира,

омаяна, с копнееща душа.

 

Ти видиш ли такава пеперуда,

вземи я бавно във ръка,

покажи й, че и друга

тя е нужна на света.

© Даяна Узунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??