24 may 2018, 20:26

Стълбата на живота 

  Poesía » Civil
1266 2 1

Стълбата на живота

 

Въртейки се в житейските проблеми,

и още млад си - не ти дреме,

обръщаш се и няма нищо,

което да те притеснява мислиш.

 

Минава още малко време,

И почва малко да ти дреме,

Че времето минава бързо,

А никой още не ти връзва.

 

Но идва времето ти вече,

А с него и едно човече,

И почва много да ти дреме,

За бъдещото поколение,

 

И ето идва четирстака,

И времето ти веч не чака,

И кокалите се обаждат,

И спомените ти изваждат.

 

Когато се  качиш нагоре,

По стълбицата на живота,

Откриваш , че освен любовни,

Си имаш и други органи чаровни.

 

Душата ти е още млада,

Но косата ти все пак пада,

Но майната и на косата,

По важни са децата.

 

Така живуркаме си всички,

И бачкаме като пчелички,

Въртя се пак в житейските проблеми,

и пак съм млад , но в друго време.

 

Христо Христов

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Накъде вървиш, човеко? »

26 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ритмичное, уверенное
    "и пак съм млад , но в друго време" - это рок!.
Propuestas
: ??:??