23 mar 2010, 9:51

Сватбата на мечо 

  Poesía » Para niños
828 0 12

Зайо бързо тича из гората
и разнася новината...
Мечо в неделя ще се жени,
кани гости пременени.
Пищна сватба  той ще вдига,
сватове и кумове пристигат.
Булката, красавица голяма,
спретната, чистница е мецана.
Ще му народи сладички дечица,
ще ги води с нея за ръчица.
От добрата, чудна новина
зажужа и засия цялата гора.
Тихо зашушукаха тревите,
бързо мед донесоха пчелите.
Вятърко немирен заигра
сред дървета, храсти и трева.
Грабнаха щурци цигулки,
премениха свойте булки,
че на сватба без свирня,
знай се, няма щура веселба.
Ще засвирят те хорце,
ще се радват всички от сърце!

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??