2 dic 2015, 7:55  

Свечеряване 

  Poesía » Del paisaje
314 0 0

Свечеряване

 

 
Полита слънцето след Икиндия,
търкулнато във син кристал.
Очаквам скоро Денят да се скрие...
Да гледам Залеза съм спрял.
 
Небето западно порозовява.
Изглежда, сякаш е  капан.
Не знам защо Денят се разкрасява,
когато на ръба е спрян.
 
Зад хребета Нощта към нас поглежда,
завита в своя сребърен воал.
И някак си объркан, без надежда,
пред смяната Светът е спрял.
20.07.2015 г. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??