Света София
Една майка София с три малки дъщери,
обичала ги много и на Господ благодари.
Възпитавала ги тя в християнски ценности,
нарекла ги на ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА И ЛЮБОВТА!
Те вярвали в Бога и загинали заради това,
пред очите на своята мила майка любима.
Заровила в земята майката свойте деца
и от мъка починала, отишла при тях тя!
И на този ден ние хората да сведем глава,
пред майчината и обич и саможертвата.
Да се прекръстим в храма пред старата икона,
икона на една истинска майка с трите си чеда.
Днес празник е и на града, столицата София,
кръстена на Света София, една свята жена.
За нея Майката и нейните деца са мойте слова,
излезли направо от сърцето ми, от моята душа!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados