17.09.2021 г., 13:30 ч.

Света София 

  Поезия » Философска, Гражданска
253 0 4

                                            Света София

 

 

 

Една майка София с три малки дъщери,

обичала ги много и на Господ благодари.

Възпитавала ги тя в християнски ценности,

нарекла ги на ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА И ЛЮБОВТА!

 

Те вярвали в Бога и загинали заради това,

пред очите на своята мила майка любима.

Заровила в земята майката свойте деца

и от мъка починала, отишла при тях тя!

 

И на този ден ние хората да сведем глава,

пред майчината и обич и саможертвата.

Да се прекръстим в храма пред старата икона,

икона на една истинска майка с трите си чеда.

 

Днес празник е и на града, столицата София,

кръстена на Света София, една свята жена.

За нея Майката и нейните деца са мойте слова,

излезли направо от сърцето ми, от моята душа!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Хубаво е, че си написал стихотворение за тези прекрасни окървавени цветове на православната ни вяра! Само да ти кажа, че град София носи името на св. София, Премъдрост Божия. На храма, който носи същото име, което е името на Господ Иисус Христос. Нещо забравено през времето.
  • Радвам се че ти е харесало моето стихотворение.
  • Благодаря, че ми напомни за този голям православен празник.
Предложения
: ??:??