18 ene 2009, 10:05

светица 

  Poesía
449 0 1

като светица,
нежна птица, хубавица,
сънувах те,
сънувах ясно

сънувах трепетно желание,
сънувах топло обожание,
понечих да прегърна думите,
които чух, но не,
изгубих се

като светица,
нежна жрица,
ръка протегнала към мен...

поисках те и ти дойде,
сега сме двама в суетата;
ти жива си и искаш
да литнеш горе като птица;
омъжена за лед студен

аз - наранен и отегчен,
събудих се и запленен
излъгах те и ти дойде,
дойде, прекрасната
вдовица

...



© Нико Ников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??