18 mar 2007, 12:46

СВЕТЛА ВЯРА 

  Poesía
877 0 6

СВЕТЛА ВЯРА

 

Без време аз ще си отида

от този свят добър, жесток,

понесъл не една обида,

получил не един урок.

 

Навярно от тъга и болка

душата ми ще изгори,

но аз се питам: още колко

ни трябва, за да сме добри?

 

В живота имах много драми,

от хората се огорчих,

затуй е тъжна песента ми,

затуй е скръбен моя стих.

 

Но в мен живее светла вяра,

за нов живот съм възроден

и щастието щом открия

ще бъде слънчев моят ден.

 

Аз искам да ви вярвам, хора,

огрян от топлите лъчи,

да търся силната опора

във вас, във вашите очи.

 

Аз искам да оставя спомен

във вас, във вашите сърца,

да литва над света огромен,

да пръсна хиляди слънца.

 

И те да грейнат във простора,

да цъфне всеки земен цвят,

трудът ви да е лек и спорен,

животът ви да е богат.

 

Човекът трябва да създава

благата с ум, сърце, талант!

А диря който не остави,

защо живял е в този свят?!

© Емил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??