20 nov 2022, 12:26

Светлина 

  Poesía » Otra
602 4 4

Времето е мрачно, не душата,

светла ми е, даже да вали,

издръжлива е като тревата

и на облаци, и на лъчи.

 

Настроението е на осем -

държи го някъде в безкрайността

Светлина от Бога, затова съм

най-оптимистичната жена.

 

Със молитва всичко се оправя,

стига да сме чисти по сърце.

Толкова е просто - като пазва,

скътала ни под синьото небе.

 

И ако добро не ни се случва,

има си причини за това,

не можем с нищо ние да поучим

Вселената с окаяни слова.

 

Затова опитвам да живея,

че да не трупам карма занапред.

И душата ми пак да светлее

в следващото битие поред.

 

Аделина Колева

© Аделина Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??