30 may 2009, 21:57

Светлина, плач, пепел, Светлина 

  Poesía » Otra
606 0 3

                                                      :)    (временно)    мото:                                                            

                                                            "Аз нямам сърце за раздаване." -

                                                                                                                         Андромаха

                                                                                                          

 

 

 

Ще допусна Светлината навсякъде.

Ще се пожертвам за нея изцяло.

Най-съкровените и най-страшните 

гънки в душата ми светлина ще станат.

Няма да съм вече същият,

а плачът ще ми бъде ясен спомен -

блаженство* - очакване - вяра,

че огрян изцяло

не от слънцето, а от Светлината,

от пепелта ще се въздигна.

 

                                  2007 г.

 

 

* "Блажени плачещите, защото те ще се утешат" (Мат. 5:4)

© Фабер Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.

  • Дадох гласа си:
    Да бъде Светлина!
    Дадох коментар:
    Да има Светлина!!
    Дадох оценката:
    Да е Светлина!!!
  • Благодаря!

    "...не всеки ще те разбере!"...Еее, може би "произведението" не е във възможно най-поетична форма, а и нерелигиозните поети, просто са нерелигиозни поети!
  • Прекрасно е,но не всеки ще те разбере!
    Начинът ти на мислене е мъдър!Поздравления!
Propuestas
: ??:??