СВЕТЛИНАТА ВРЪЩА ВСИЧКО МРЪСНО
Аз гледам черно-бял исторически филм,
за това кой и как пирамидите египетски е построил.
На екрана дават възстановка.
Египтяни подобно на Сизиф мъкнат камък след камък боси.
Потта по челата им като че ли искри и изглежда чиста.
Става ми скучно, канала превключвам,
черно-бялото излъчване приключва.
Светлината връща всичко мръсно.
© Ендо Браунстоун Todos los derechos reservados