21 oct 2009, 15:09

Светулка на дланта 

  Poesía » De amor
567 0 4



Цикъл "Светулка на дланта"


До мене си
във сън
и във безсъние.
Като светулка
те държа във длани.
Разхождам те
из южните морета,
под Райска птица
и под Еридани.
А ти ме будиш
с ласки и ухание.
Кафето ти
горчиво е,
но вкусно.
Танцуваш вечер
в моето съзнание,
като русалка
в нощ край Фамагуста.
На Южен кръст
разпъвам си душата
(то не остана друго за разпъване).
В косите ми
более нощен вятър

и много часове до съмване.


© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??