23 jun 2017, 10:44  

Този свят е и мой 

  Poesía » Civil
802 4 20

Този свят, в който има местенце за мен,
е иззидан от бяло и черно.
Той във битки неравни е вечно ранен,
но остава на себе си верен.

Аз съм малка прашинка, но чувствам и знам,
че светът диша вечни огньове.
Той умира за миг. И възражда се сам,
за да тръгне по пътища нови.

Този свят е и мой. И боли ме, когато
го отричат, проклинат, погребват.
Само шепичка обич да сложим в Земята,
ново слънце над нас ще изгрее.

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??