24 oct 2020, 10:28

Светът във който искам да живея 

  Poesía » Civil
236 1 3

 

Когато 
по-ценна сто пъти от злато
е всяка сълза от болка човешка, 
ще кажа, но няма да бъде с насмешка. 

Това е светът, във който желая
да бъда - не Рая,
а просто свят топъл, без сняг
в човека, към онзи на другия бряг. 

И нека 
да има пред всеки пътека, 
по която полека
по мост да открием човека... в човека... 

Това е което желая -
Не Рая!
Не искам да чакам доброто след края!
То нека е тук, а не някъде далече в безкрая, 
което къде е... не зная... 

15.11.2004.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??